torstai 4. heinäkuuta 2013

Homot vs. Heterot osa 2

Huomenta huomenta. Ennen kuin luet tämän blogitekstin, suosittelen lukemaan ensin edellisen joka kulkee nimellä "Se on aivan sama hetero vai homo (kunhan et VAAN oo mitään siltä väliltä)!"

Eilinen vääntö "heteroidentuhoamisesta" jatkuu edelleen aina niin ihanassa Naamakirjassa mutta kerkesin jo eilen tehdä itseni kanssa sopimuksen etten osallistu enää kyseiseen ketjuun vaan jatkan aiheesta täällä.

Sain aihetta koskevasta kirjoituksestani äärimmäisen hyvää palautetta ja keskustelin aiheesta monen ihmisen kanssa. Yhteenvetona kaikkien mielipide oli se että jotta voisi rikkoa normeja ja tehdä yhteistä politiikkaa, ei ihmisten tulisi jakaa toisiaan eri käsitteiden alle ja sillä keinolla sortaa toisiaan.

Eli sain bumerangin lailla takasin nimenomaan oman alkuperäisen pointtini. Jes. Sitten keskusteluun kuitenkin vedettiin vielä yksi ihmisryhmä yleistämisen uhriksi. Yksi kommentoija nimittäin harmitteli sitä miten "nykynuoriso ei tajua millään kontekstia." Selevä. "Koska olet nuori, et ymmärrä kontekstia" = upouusi stereotypia luokitteluiden kirjoon.

En edelleenkään halua luokitella itseäni yhtään mihinkään, toki voin tarvittaessa vastata jos joku kysyy esimerkiksi poliittista kantaani, mutta edelleenkään en koe esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen olevan sellainen asia jolla olisi merkitystä. Ja mielestäni ajattelen näin siksi koska tasa-arvon puolesta puhumiseen ei kuulu minkäänlainen luokittelu.

Toki joskus itsensä määrittely voi olla helpottavaakin jos haluaa tuoda jotakin ominaisuutta itsessään erityisesti esiin tai vaikka siinä tilanteessa kun on iloinen saatuaan ADHD-diagnoosin, eikä enää koe olevansa "epämääräisellä tavalla häiriintynyt".

Tähän väliin liitän Jätkäjätkien kappaleen Kommareita, mielestäni siinä tulee selkeästi esille kokemus siitä kuinka ei saa VAIN OLLA ja puhua niiden asioiden puolesta joita itse ajaa, vaan tiettyjä määritteleviä termejä yritetään käyttää loukkaamiseen ja halventamiseen. ÄÄRIhyvä biisi ;)

http://www.youtube.com/watch?v=M89en4ZiL7Q

Olen tehnyt pienestä pitäen kollaaseja milloin mistäkin aiheesta ja tänään tein yhden nimenomaan näiden aiheiden pohjalta. TÄSSÄKIN on tulkinnanvapaus ;) - Bentso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti